Rulouri din carne cu garnitura de morcovi

de Valclaudia in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2014 | 2922 vizualizari

 

un pranz delicios! Sunteti invitati....

 

INGREDIENTE

Garnitura de morcovi:

  • cca 1 kg morcovi
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde tocat

Rulouri:

  • 1 piept de pui
  • 12 felii de sunca crud uscata
  • 6 felii de bacon
  • 2 linguri de ulei
  • condiment pentru pui din comert
  • cubulete din ciuperci pleurotus (cca 200 gr.)
  • rondele de praz
  • bobite de mustar
  • seminte de hrisca, cca.30 gr.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din carne cu garnitura de morcovi:

Am inceput cu pregatirea rulourilor astfel:

Pieptul de pui se spala si se taie degetele (12 bucatele am obtinut eu),apoi se condimenteaza dupa preferinta (eu am folosit condiment de pui din comert);

Feliile de bacon fiind mai lungi si destul de grase le-am impartit in 2, astfel ca la 12 rulouri am avut nevoie doar de 6 felii de bacon;

Am infasurat fiecare degetel din piept de pui in bacon, apoi in felie de sunca crud-uscata (prosciuto), la final prinzand rulourile obtinute in cate o scobitoare pentru a nu se desface in timpul prepararii;

Am asezat rulourile in tava yena peste un pat format din ciuperci pleurotus taiate cubulete, deasupra am pus 2linguri de ulei si rondele de praz, 1 ceasca de apa si am dat tava la cuptor la temperatura mare (peste 200 grade). Primele 20 minute am tinut forma acoperita cu staniol, apoi l-am indepartat;

Dupa ce indepartam staniolul adaugam in spatiile dintre rulouri, peste sosul format, bobitele de mustar si hrisca. Dam din nou tava la cuptor pentru alte 25 minute, in acest timp avem grisa sa mai intoarcem cel putin o data rulourile cu ajutorul unei furculite, pentr a se rumeni uniform pe toate partile;

Morvovii se curata, se spala si se taie rondele de grosimea unui deget;

Se dau la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei;

Scurgem morcovii din apa in care au fiert, ii transferam in tigaia in care am pus 2 linguri de ulei si ii sotam timp de 5-10 minute la foc iute, apoi presaram marar peste ei si stingem focul;

Servim rulourile in sos de ciuperci cu hrisca,alaturi de garnitura de morcovi cu marar. Un deliciu!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din carne cu garnitura de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ostropel cu carne de curcan reteta romaneasca traditionala