Rulouri din carne cu garnitura de morcovi

de Valclaudia in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2014 | 2715 vizualizari

 

un pranz delicios! Sunteti invitati....

 

INGREDIENTE

Garnitura de morcovi:

  • cca 1 kg morcovi
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde tocat

Rulouri:

  • 1 piept de pui
  • 12 felii de sunca crud uscata
  • 6 felii de bacon
  • 2 linguri de ulei
  • condiment pentru pui din comert
  • cubulete din ciuperci pleurotus (cca 200 gr.)
  • rondele de praz
  • bobite de mustar
  • seminte de hrisca, cca.30 gr.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din carne cu garnitura de morcovi:

Am inceput cu pregatirea rulourilor astfel:

Pieptul de pui se spala si se taie degetele (12 bucatele am obtinut eu),apoi se condimenteaza dupa preferinta (eu am folosit condiment de pui din comert);

Feliile de bacon fiind mai lungi si destul de grase le-am impartit in 2, astfel ca la 12 rulouri am avut nevoie doar de 6 felii de bacon;

Am infasurat fiecare degetel din piept de pui in bacon, apoi in felie de sunca crud-uscata (prosciuto), la final prinzand rulourile obtinute in cate o scobitoare pentru a nu se desface in timpul prepararii;

Am asezat rulourile in tava yena peste un pat format din ciuperci pleurotus taiate cubulete, deasupra am pus 2linguri de ulei si rondele de praz, 1 ceasca de apa si am dat tava la cuptor la temperatura mare (peste 200 grade). Primele 20 minute am tinut forma acoperita cu staniol, apoi l-am indepartat;

Dupa ce indepartam staniolul adaugam in spatiile dintre rulouri, peste sosul format, bobitele de mustar si hrisca. Dam din nou tava la cuptor pentru alte 25 minute, in acest timp avem grisa sa mai intoarcem cel putin o data rulourile cu ajutorul unei furculite, pentr a se rumeni uniform pe toate partile;

Morvovii se curata, se spala si se taie rondele de grosimea unui deget;

Se dau la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei;

Scurgem morcovii din apa in care au fiert, ii transferam in tigaia in care am pus 2 linguri de ulei si ii sotam timp de 5-10 minute la foc iute, apoi presaram marar peste ei si stingem focul;

Servim rulourile in sos de ciuperci cu hrisca,alaturi de garnitura de morcovi cu marar. Un deliciu!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din carne cu garnitura de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti la cuptor