Usor de preparat...
pentru blat:
- se pune drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, zahărul, două linguri de făină şi aproximativ 100 ml de apă calduţă,într-un loc cald,pentru 15 minute
- se cerne făina, dacă e cazul, şi se adauga maiaua şi uleiul ;se frământa, din exterior spre interior, adăugând încet apă călduţă, timp de 10 minute, pentru ca drojdia şi restul ingredientelor să se amestece bine;aluatul trebuie să fie elastic, relativ moale, cât să se ia de pe mână;
- se pune aluatul la dospit, acoperit, la loc cald şi se lasa minim 30 de minute;
- se intinde cu sucitorul ,apoi se aseaza in tava in care ai pus hartie pentru copt si se mai lasa la dospit 10 minute;
Umplutura:
- aluatul se taie dreptunghiuri de cca 3*6 cm si se ung cu ketchup
- se amesteca ingredientele intr-un castron
- se aseaza cate o lingura de amestec pe fiecare dreptunghi si se ruleaza
- se presara cascaval ras
- se aseaza intr-o tava cu hartie pentru copt si se da la cuptor ptr cca 45 minute