Se toacă ceapa şi morcovii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se călesc în ulei împreună cu cârnaţii mărunţiţi la robot ( să arate ca şi canea tocată). Se adaugă varza tocată, dafinul, cimbrul , trei sferturi din conserva de roşii cubuleţe,vinul, sare, piper şi apă şi se pune vasul la cuptor ca sa scada bine mâncarea.
Între timp se fierb foile de lasagna în apă cu sare şi se scot în apă rece ca să nu se usuce. Se taie toate în două pe lungime.
Când e gata varza, se adaugă mărar proaspăt tocat şi se lasă să se răcească.
Se unge cu ulei şi se tapetează cu făină un vas de cuptor ( eu am folosit un vas de tartă). Se formează rulori din foile de lasagna umplute cu ,şi se aşează unul lângă altul în picioare. În spaţiile libere dintre ele ,se pune restul de varză şi se toarnă ouăle bătute ca pentru omletă şi amestecate cu roşiile păstrate şi smântâna, cu un praf de sare şi piper.
Se dă vasul la cuptor până se leagă ouăle şi se rumeneşte frumos preparatul.
Se servesc rulourile calde, eventual cu smântână.
Poftă bună!