Un pranz delicios si pe gustul tuturor, iar daca nu va place carnea de curcan, o puteti inlocui cu cea de pui sau de ce nu, cu cea de porc. Rezultatul va fi la fel de gustos.
Pieptul de curcan se spala, se sterge de apa si se taie in doua felii pe lungime. Se ia fiecare felie si se bate cu ciocanul de snitele nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza peste felia de carne sunca, cascavalul si maslinele taiate felii. Se ruleaza pe lungime cat mai strans. Se prinde cu scobitori pentru a nu se desface si se leaga cu ata. La fel se procedeaza si cu cealalta bucata de carne.
Se ung rulourile cu ulei si se maseaza cu condimentul pentru pui. Se lasa la rece pana se pregatesc cartofii.
Se curata cartofii, se spala si se taie in felii mai groase, pe lungime.
Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se asaza cartofii unul langa altul, se presara sare, verdeturi si se stropesc cu ulei.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Cand sunt cartofii pe jumatate facuti, se introduce gratarul in cuptor, asezat deasupra tavii cu cartofi, se asaza pe el rulourile de carne si se lasa sa se gateasca. Se intorc si pe partea cealalta. Spre final, se pune cuptorul pe functia grill pentru a se rumeni usor atat cartofii cat si carnea.
Se taie carnea de curcan in rulouri si se servesc imediat alaturi de muratura preferata sau de sos de usturoi.
Pofta buna!
1
Daca nu doriti carnea gatita la gratar, se poate pune in tava cu putina supa de pui!