M-am plictisit de veşnicele mâncăruri scăzute, vroiam să gătesc ceva ce soţul meu să poată lua la pachet, vroiam să fie cu carne dar nu grătar....să aibă şi sos...Am luat de undeva ideea de rulou...Cam asta a ieşit.
Carnea se spală, se usucă cu un şervet, apoi se bate ca la şniţel. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă dar nu prea mărunt, apoi se căleşte puţin, doar până sticleşte. Se clatesc şi se scurg ciupercile, apoi se adaugă peste ceapă, la călit. Ardeiul se spală, se curăţă şi se toacă, apoi se adaugă peste celelalte legume. Se lasă puţin să se înmoaie, apoi se dau deoparte şi se adaugă verdeaţă după preferinţă.Se pune cu lingura compoziţie de legume pe carne, apoi se formează rulouri care se prind cu scobitori. Se prăjesc puţin în tigaie, până îşi schimbă culoarea, apoi se pun într-un vas termorezistent. Dintr-un plic sos pentru rulade am făcut sos urmând instrucţiunile de pe plic, pe care l-am amestecat cu o cutie de roşii cuburi. Am turnat sosul peste rulouri şi am învelit vasul în folie de aluminiu, apoi l-am băgat în cuptorul încins pentru aproximativ 1 oră cu întoarcerea platoului la jumătatea timpului. Tot la jumătatea timpului,am adăugat în sos un morcov tăiat rondele şi vreo 2 cartofi, tăiaţi cuburi. Cand a fost gata, am presărat verdeaţă.
1
eu nu am răbdare să fierb apă, să opăresc rosii să le cojesc si apoi sa le toc marunt, aşa că le cumpăr din Kaufland