Rulouri cu leurda si telemea

de Lau in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2015 | 3847 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Retetecalamama

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura
  • 1 legatura leurda
  • 100 g telemea
  • 100 g masline
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu leurda si telemea:

Aluat

Cernem faina intr-un castron,adaugam sarea,zaharul si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, adaugam galbenusurile,oul batute cu lapte, 1/2 din unt si incepem sa framantam pana ce il omgeniza dupa care adaugam treptat untul ramas si framantam un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim cu prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura

Spalam leurda, o scurgem bine de apa si o tocam.

Intr-o tigaie aduagam 1 lingura unt si calim leurda cca 2 minute, lasam sa se raceasca.

Maslinele le taiem in felii si dam branza prin razatoare.

Intindem aluatul pe masa infainata in forma dreptunghiulara, stropim cu putin unt in care am calit leurda.

Adaugam branza rasa, leurda si maslinele, rulam aluatul si taiem bucati.

Asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,acoperim si lasam cca inca 15 minute la dospit.

Ungem cu oul desfacut cu putin lapte.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu leurda si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti