Rulouri cu cirese

de Lau in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 2736 vizualizari

 

M-am inspirat de la Oana pentru aceasta reteta.Numai bune de luat la pachet sau servite alaturi de o cana de lapte sau cafea

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 100 g zahar
  • 240 ml lapte
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • Cirese
  • 500 g cirese
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri faina
  • Uns
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu cirese:

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul, coaja, drojdia, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untul, esenta de rom si framantam adaugand treptat laptele caldut.

Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata,adaugam ciresele amestecate cu zaharul, faina, scortisoara si punem pe foaia de aluat.

Rulam si taiem rondele de 2 cm grosime cu un cutit bine ascutit.

Asezam fiecare bucata de rulou cu fata in sus, intr-o tava unsa cu ulei.

Ungem rulourile cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos deasupra.

Le pudram cu zahar pudra cand sunt calde.

TIPS-URI

1

Dasca folosim cirese din congelator le scurgem bine de zeama inainte sa le amestecam cu ingredientele

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piersici si ricotta