Sa va arat cu ce minunatii ne-am delectat noi de Paste. Am incercat o reteta noua, fiindca mi-am cumparat si eu cornete pentru rulouri...
Crema:
zahar pudra
Sos de ananas
In doi pumni de faina pui margarina taiata cuburi si o freci intre palme, sfaramitand-o. Adaugi oul si incepi sa framanti usor, apoi torni incet laptele caldut si un praf de sare. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Continui sa adaugi faina in timp ce framanti, pana cand obtii un aluat asemanator cu cel de cozonac, ce nu se leaga de mana.
Ungi cornetele cu ulei.
Aluatul il intinzi cu sucitorul in foaie subtire, de cca 2 mm si il tai fasii late de 2 cm. Fasiile le rasucesti pe cornete si le pui in tava, in cuptorul incins, pana cand se rumenesc. Apoi le scoti de pe cornete si le lasi la racit.
Intre timp prepari crema de ananas. Crema de vanilie o prepari conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugi ananasul bucati si mixezi, pana totul devine o crema spumaoasa.
Umpli rulourile cu crema de ananas si la tavalesti prin zaharul pudra.
Inainte de a le servi, prepari sosul de ananas astfel: torni intr-o cratita compotul de ananas impreuna cu zaharul si dai in clocot, pana cand scade, apoi pasezi cu o furculita.
Servesti rulourile cu sosul cald.