Nu am putut rezista tentatiei!Mi-a placut mult reteta jamilei http://www.bucataras.ro/retete/pasca-fara-aluat-reteta-video-43965.html este foarte foarte buna!
Intr-un castron se pun ouale si zaharul, se bat timp de 3-5 minute, adaugam si esenta de vanilie.
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu un mixer impreuna cu branza. Crema formata se pune peste oua.
Se amesteca totul bine si se adauga faina impreuna cu grisul si stafidele care se lasa in prealabil in esenta de rom si migdale (circa 10 minute). Se adauga si smantana.
Intr-o tava rotunda se pune ulei, se intinde peste tot, dupa care adaugam faina ca sa tapetam tava.
Se adauga compozitia in cuptorul preincalzit, se lasa circa 60 minute in functie de cum se rumeneste si de cuptorul fiecaruia.
Cand e gata, se lasa putin la racit, se scoate fundul tavii (daca este detasabila) si se lasa sa se raceasca complet. Doar cand e rece incepem sa o taiem si presaram cocos colorat deasupra.
1
Stafidele se lasa la inmuiat in esente pentru a le oferii o savoare mai buna.
2
Pentru a nu se lipii de tava se poate pune hartie de copt,iar atunci nu o mai tapetam cu ulei si faina.
3
Se verifica daca este gata cu o scobiroare(daca nu se lipeste este gata).
4
Se serveste rece.