Salata de boeuf este un fel de mâncare tradițional românesc derivat din salata rusească, numită și Olivier.
De obicei se decoreaza in forma de dom. De data aceasta am facut o varianta mai moderna, eleganta si un pic crocanta.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/rulouri-crocante-cu-salata-ruseasca.html
Pentru un rulou:
Pregatiti Salata boeuf (vezi retele mele cu carne si cu somon).
Pentru fabricarea rulourilor, am folosit forme in inox (puteti face forme suport din hartie in aluminium).
Taiati foile de brick in 2. Pliati in 2 fiecare jumatate. Cu un penson, ungeti formele si foile de brick cu unt topit.
Rulati foaia impaturita de brick in jurul ruloului- lasati un pic de inox pentru a le demula rapid.
Se coc la 200 ° C, timp de 8-10 minute, pana devin aurii .
Demulati si rezervati rulourile pe un grill.
Umpleti conurile 10 minute inainte de servire, pentru a le pastra crocante.
Le puteti servi ca aperitiv sau ca antreu, cu o salata verde asezonata.