Pt blat
Pt crema de ciocolata
Pt blat:se separa ouale.Se bat albusurile cu 40 g zahar.Galbenusurile se bat cu 4 linguri de apa fierbinte si 85 g zahar.Se inglobeaza faina amestecata cu amidon si apoi albusul se adauga si praful de sare.Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 12-15 min.
Blatul se scoate din cuptor se rastoarna pe un prosop textil pudrat cu zahar,hartia se umezeste putin si se desprinde cu grija de pe fund.Se ruleaza apoi blatul in prosop si se lasa sa se raceasca.
Pt crema:ciocolata se topeste pe bain-marine,laptele se pune la fiert se adauga cacaua, zaharul,ciocolata topita si faina se amesteca din cand in cand. Cand incepe sa fiarba se amesteca energic pana se ingroasa.Se ia de pe foc si apoi se adauga untul.Se amesteca pana se topeste iar la sfarsit se adauga esenta de rom
Se deruleaza blatul si se umple cu crema apoi se ruleaza inapoi.Inainte de servire se tine la rece 3h.