Rulada pufoasa cu gem

de violeta30 in Dulciuri, 11 Oct 2015 | 3659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 4 linguri de apa
  • lamaie rasa
  • esenta de vanilie
  • gem
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada pufoasa cu gem:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le batem cu zaharul, uleiul, lamaia rasa, vanilia si apa pana devine o crema densa (sa nu va speriati ca la inceput va fi putin lichida, pe parcurs ce se va bate, se va intari). Adaugam si faina peste crema de galbenusuri. Va trebui sa folosim o lingura. Amestecam peste crema si albusurile spuma, tot cu lingura, dar cu grija.

Optional - Pentru a face grilajul cu cacao, luam 3-4 linguri din compozitie si le amestecam cu 2 linguri de cacao. Punem amestecul intr-o punga pe care o taiem la un capat (vom face o taietura mica). Intindem dupa imaginatie peste hartia de copt pe care am asezat-o in tava (linii drepte, oblice sau cerculete, puncte, etc). Rasturnam crema de galbenusuri peste grilajul facut, nivelam si dam la cuptor. Primele 20 minute nu deschidem cuptorul. Focul cuptorului trebuie sa fie cat mai mic.

Dupa ce s-a copt (eu am tinut-o exact 20 minute, dar depinde de cuptor) o rulam intr-un prosop si o lasam 5-10 minute rulata, apoi vom intinde din nou si acoperim cu gem toata suprafata. Rulam strans si asezam pe un platou. Se poate pudra sau se va servi asa. Eu nu am vrut sa stric modelul :))

Se taie felii de grosimea unui degete.

Se face foarte usor si rapid.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Mie mi-a mai ramas crema cu cacao si am tras linii si deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada pufoasa cu gem" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonacei " Babani"