Ieri am facut cunostinta cu premiul de la Lurpak, azi l-am pus la treaba. Si si-a facut-o extrem de bine!
Recomand cu drag! Gustul, fragezimea, consistenta usor gelatinoasa acompaniata de condimentele preferate ... toate definesc un preparat perfect. Sau aproape perfect, pentru ca perfectiunea ar defini-o o noapte la afumatoare ... :X
Multumesc, Lurpak!>:D< Multumesc, Bucataras! >:D<
Alegem o bucata de fleica cu sorici, cu straturi egale de carne si grasime (nu foarte grasa).
Daca este prea groasa, o portionam astfel incat sa aiba maxim 2 degete grosime, pentru a se putea rula.
Stropim bucata de carne cu ulei si o condimentam pe ambele parti cu sare, piper, cimbru, boia si putin delikat (daca nu doriti, puteti renunta la delikat). Rulam carnea lasand soriciul spre exterior, legam rulada cu sfoara si o lasam la rece 2-3 ore pentru a se uniformiza aromele. (eu am lasat rulada la frigider pana a doua zi )
Asezam rulada in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l si adaugam 50 ml ulei, 100 ml apa, boabe de piper si 2-3 frunze de dafin.
Fixam vasul ceramic in aparatul de gatit, conectam la curent si pornim Crock-Pot-ul pe program Low, pentru 4 ore.
Testam carnea cu o furculita si daca aceasta intra usor rulada este gata. Pentru culoare transferam vasul ceramic in cuptor, 15 minute la foc mare.
Scoatem rulada pe un platou, o acoperim cu hartie de copt si lasam sa se raceasca.
Indepartam sfoara cand e complet rece, feliem si servim cu ceapa, usturoi, mustar... un pahar de vin bun... rece... :)))
1
Puteti folosi si alte condimente, daca preferati. Cel mai simplu este sa folositi condimente deja preparate, pentru carne de porc .
2
Din 1,8 kg. fleica am facut 3 rulade, intrucat una singura era mult prea mare si nu-mi incapea in vasul Crock-Pot-ului. (aparatul meu este de 3,5 litri )
3
La Slow Cooker Crock-Pot nu se adauga multa apa, intrucat aceasta nu se evapora si la sfarsit vom avea mai mult lichid decat la inceput.