Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 16 Feb 2016 | 8304 vizualizari

 

Pentru ca aveam niste albusuri prin congelator, am hotarat sa fac ceva cu ele. A iesit o rulada delicioasa, cu un gust irezistibil de cocos si ciocolata.
Aaaaa, pentru reteta de blat m-am inspirat de la Motan. Multumesc! >:D<

 

INGREDIENTE

Pt.blat:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 lg faina
  • 2 lg gris
  • 1 lgt praf de copt

Pt. crema:

  • 200 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 2 lg gris
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g unt

Pt. ornat:

  • 3 patratele mari de ciocolata amaruie
  • 4-5 lg lapte
  • pepite de ciocolata alba
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma se adauga zaharul pe rand, apoi zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Separat se amesteca faina, grisul si praful de copt. Se toarna in doua reprize peste albusuri si se amesteca cu grija pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se aseaza rulada cu hartia de copt pe un prosop de bucatarie, umed. Se ruleaza cu tot cu prosop si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie, se amesteca continuu si se lasa sa fiarba timp de 5 minute. Se pune ciocolata si se amesteca pana se topeste aceasta, iar la final se pune nuca de cocos si untul. Se omogenizeaza bine apoi se lasa sa se raceasca.

Se desface rulada si se scoate hartie de copt cu grija. Se unge foaia cu toata crema apoi se ruleaza strans. Se da la rece pana se pregateste ciocolata pentru ornat.

Intr-un ibric se pune ciocolata cu laptele si se incalzeste usor pana ce aceasta se topeste si devine putin mai fluida. Asa calduta se toarna peste rulada dungi si dungulite iar deasupra se presara cu pepite de ciocolata alba. Se da din nou la rece apoi se feliaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara orice fel de crema, dupa preferinte.

2

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

roxana_simona 1

17.02.2016, 10:33

perfecta

Stefania1964 1

17.02.2016, 14:09

minunat de buna!

-Licurici- 1

18.02.2016, 08:37

Ce bine arata si ce buna e!!! Favorita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat