Pentru ca aveam niste albusuri prin congelator, am hotarat sa fac ceva cu ele. A iesit o rulada delicioasa, cu un gust irezistibil de cocos si ciocolata.
Aaaaa, pentru reteta de blat m-am inspirat de la Motan. Multumesc! >:D<
Pt.blat:
Pt. crema:
Pt. ornat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma se adauga zaharul pe rand, apoi zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Separat se amesteca faina, grisul si praful de copt. Se toarna in doua reprize peste albusuri si se amesteca cu grija pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se aseaza rulada cu hartia de copt pe un prosop de bucatarie, umed. Se ruleaza cu tot cu prosop si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie, se amesteca continuu si se lasa sa fiarba timp de 5 minute. Se pune ciocolata si se amesteca pana se topeste aceasta, iar la final se pune nuca de cocos si untul. Se omogenizeaza bine apoi se lasa sa se raceasca.
Se desface rulada si se scoate hartie de copt cu grija. Se unge foaia cu toata crema apoi se ruleaza strans. Se da la rece pana se pregateste ciocolata pentru ornat.
Intr-un ibric se pune ciocolata cu laptele si se incalzeste usor pana ce aceasta se topeste si devine putin mai fluida. Asa calduta se toarna peste rulada dungi si dungulite iar deasupra se presara cu pepite de ciocolata alba. Se da din nou la rece apoi se feliaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Se poate prepara orice fel de crema, dupa preferinte.
2
Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.