Desert prajitura Tosca

de Mihaela11_jo in Prajituri, 16 Aug 2013 | 112819 vizualizari

 

Prin intermediul site-urilor culinare am cunoscut o doamna de la Amman Camelia- cu care m-am imprietenit. Cand am vizitat-o pentru prima oara m-a servit cu prajitura Tosca. Este prima mea reteta incercata din retetele lui Miha. E delicioasa ca de altfel toate retetele ei. Multumesc Cami! Multumesc Miha!

 

INGREDIENTE

  • Blat cu mac:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamiae
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 225 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • cateva picaturi de esenta de rom
  • Blat de biscuiti:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Blatul cu mac: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se amesteca pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Compozitia se toarna  intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

Crema: Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Se adauga amidonul si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase. Se adauga treptat laptele rece si se pune pe aragaz la foc mic. Se amesteca in continuu pana se ingroasa compozitia.

Dupa ce s-a racit se adauga treptat untul batut spuma cu 2 linguri de zahar si esenta de vanilie. Crema  se repartizeaza uniform pe blatul cu mac racit.

Siropul: Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa rece. Se lasa la racit si din cand in cand se amesteca sa se topeasca zaharul caramel. Dupa racire se adauga esenta de rom.

Biscuitii se insiropeaza si se asaza peste crema.

Glazura: Ciocolata se topeste impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit. Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Noire (Reteta cu numarul 200!)