Reteta de cartofi am vazut-o la Gaby_d, mi-a placut si am incercat-o! Sunt foarte buni si aromati! Multumesc Gabytza!:-*
Curatam ceapa, o tocam marunt, apoi o punem la calit in putin ulei.
Spalam ardeiul, il taiem fasiute, il adaugam peste ceapa calita, presaram putina sare si piper, si lasam sa se inmoaie bine, apoi dam la o parte si lasam umplutura pentru rulada sa se raceasca.
Taiem pieptul de pui in doua, pe mijoc. Pe fiecare bucata punem folie transparenta si batem usor cu ciocanul de snitele, pana obtinem doua felii mai subtirele.
Peste bucatile de carne intindem uniform, umplutura de legume.
Rulam usor carnea si o prindem cu scobitori, pentru a nu iesii umplutura.
Invelim rulada in folie de aluminiu, o punem intr-o tava si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Apoi, scoatem rulada din folie, o ungem deasupra cu putin ulei, presaram putin piper, sare si boia dulce si o dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Curatam cartofii de coaja, ii feliem, dar un de tot, astfel incat sa obtinem un aspect de acordeon.
Din unt, busuioc, sare, piper si usturoi pisat facem un amestec cu care ungem bine cartofii.
Se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 45 de minute. Ii scoatem din 15 in 15 minute si ii ungem cu untul topit din tava.
Dupa ce s-au facut, ii servim alaturi de rulada de pui si de un sos de iaurt cu usturoi.
Pofta buna!