Rulada de lamaie

de susu in Dulciuri, 25 Feb 2010 | 4943 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat: 

  • 2 oua,
  • 1 praf de sare,
  • 60 gr zahar,
  • 50 gr faina.

 Crema:

  • 1 lamaie,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • 125 gr mascarpone sau branza de vaci,
  • 60 ml frisca    

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de lamaie:

Se incalzeste cuptorul bine. Se bat albusurile spuma cu sare. Se freaca galbenusurile cu zahar si 2 linguri de apa fierbinte (fiarta inainte) pana se obtine o crema. Se incorporeaza cate putin faina si  spuma de albusuri. Se pune hartie de copt intr-o tava mai mica decat cea de aragaz adaugati coca si coaceti-o 10 minute la foc mic. Se scoate blatul si se rastoarna pe un prosop curat.. Stropiti hartia cu apa rece si indepartati-o. Rulati blatul si lasati-l sa se raceasca. Se spala lamaia cu apa fierbinte si se sterge. Se rade coaja lamaiei si i se stoarce sucul. Amestecati-le cu branza . Se bate frisca si se adauga la branza. Se desface rulada si se pune crema de branza nivelandu-se usor. Se ruleaza blatul . Se presara zahar pudra si se orneaza cu lime si frunzulite.

Cealalta rulada este din acelasi blat umpluta cu crema de ciocolata fineti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata "MARCELA"