Azi vă propun un aperitiv care se prepară extrem de ușor și care are, de fiecare dată, mare trecere la mesele festive.
Am gustat multe sortimente, am văzut și în comerț, așa că mi-am zis să-ncerc și eu.
Varianta pe care am pregătit-o este o combinație de brânzeturi și arome de piper roșu și verde. Crusta de mac, însă, mi s-a părut cea mai interesantă. Dă ruladei o textură și un aspect apare.
Am pus cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită și le-am lăsat să se topească. Durează aproximativ 10 minute până ce cașcavalul devine elastic și ușor de manevrat. În cele 10 minute am amestecat bine brânza de vaci cu sare și piperul proaspăt măcinat, apoi am tăiat morcovii în fâșii nu foarte fubțiri.
Am scos cașcavalul topit într-o strecurătoare, iar când s-a scurs apa, l-am întins între două folii de plastic. Peste foaia de cașcaval am întins crema de brânză de vaci, apoi am așezat morcovii.
Am rulat ușor având grijă să strâng cât de bine rulada. Pe o folie de plastic am așezat macul iar rulada peste acesta. Am tăvălit-o până când macul s-a prins uniform, apoi am strâns rulada în folie și am pus batonul obținut la rece peste noapte pentru ca macul să se fixeze bine și să nu cadă. Am obținut un aperitiv aspectuos și cu un gust pe măsură.
1
Puteți înlocuit morcovii cu felii subțiri de șuncă sau cu fâșii de somon afumat.
2
Cele două sortimente de piper pot fi înlocuite cu calsicul piper negru.