Ruladă de cașcaval în crustă de mac

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2015 | 9540 vizualizari

 

Azi vă propun un aperitiv care se prepară extrem de ușor și care are, de fiecare dată, mare trecere la mesele festive.
Am gustat multe sortimente, am văzut și în comerț, așa că mi-am zis să-ncerc și eu.
Varianta pe care am pregătit-o este o combinație de brânzeturi și arome de piper roșu și verde. Crusta de mac, însă, mi s-a părut cea mai interesantă. Dă ruladei o textură și un aspect apare.

 

INGREDIENTE

  • 150 g cașcaval simplu
  • 150 g cașcaval Emmentaler
  • 150 g brânză cremoasă de vaci
  • un o linguriță rasă de piper proaspăt măcinat ( 50% piper roșu - 50% piper verde )
  • sare roz de Himalaya
  • doi-trei morcovi fierți tăiați fâșii
  • 150 g mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă de cașcaval în crustă de mac:

Am pus cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită și le-am lăsat să se topească. Durează aproximativ 10 minute până ce cașcavalul devine elastic și ușor de manevrat. În cele 10 minute am amestecat bine brânza de vaci cu sare și piperul proaspăt măcinat, apoi am tăiat morcovii în fâșii nu foarte fubțiri.

Am scos cașcavalul topit într-o strecurătoare, iar când s-a scurs apa, l-am întins între două folii de plastic. Peste foaia de cașcaval am întins crema de brânză de vaci, apoi am așezat morcovii.

Am rulat ușor având grijă să strâng cât de bine rulada. Pe o folie de plastic am așezat macul iar rulada peste acesta. Am tăvălit-o până când macul s-a prins uniform, apoi am strâns rulada în folie și am pus batonul obținut la rece peste noapte pentru ca macul să se fixeze bine și să nu cadă. Am obținut un aperitiv aspectuos și cu un gust pe măsură.

TIPS-URI

1

Puteți înlocuit morcovii cu felii subțiri de șuncă sau cu fâșii de somon afumat.

2

Cele două sortimente de piper pot fi înlocuite cu calsicul piper negru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de cașcaval în crustă de mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papara cu piept de pui afumat