Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine fierti si furculita intra cu usurinta in ei, se scurg de apa, se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se condimenteaza cu sare, piper si un praf de nucsoara. Se adauga oul, apoi faina si se omogenizeaza.
Pe o folie alimentara unsa cu putin unt si cu mainile usor infainate se intinde compozitia de cartofi in strat subtire de cca 1 cm.
Cabanosul se taie rondele subtiri, cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari, iar patrunjelul se toaca marunt. Se repartizeaza rondelele de cabanos peste blatul de cartofi, se acopera cu cascavalul ras si se presara cu patrunjel.
Ajutandu-ne de folie rulam blatul de cartofi cat mai strans posibil.
Din feliile de bacon se face o impletitura dreptunghiulara (sau patrata, in functie de tava in care veti coace) asa cum am mai aratat si la reteta de Drob de pui in bacon.
Se pune rulada de cartofi pe mijlocul impletiturii, se inveleste si se modeleaza cu mana, apoi ( cu atentie!) se transfera intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt (eu am pus doar pe fundul tavii).
Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. In timpul coptului se verifica din cand in cand si se mai scurge din grasimea topita.
Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se portioneaza.