Nu puteau trece sarbatorile, fara rulada de carne. De data aceasta am ales sa folosesc carnati picanti , iar ca liant, pe langa ou, cascavalul.
Taiem muschiul circular, in strat subtire , pentru a desface bucati cat de mari putem, pentru a putea fi umplute si rulate . Eu am obtinut 3 fasii de carne, pe care le-am batut usor cu ciocanul de snitele.
Feliem sunca si ardeiul gras in batoane subtiri si lungi. Ciupercile se spala intr-o strecuratoare si se scurg bine de apa, in pumni.
Condimentam carnea batuta, cu sare si piper.
Pe mijlocul bucatilor de muschi asezam feliile de sunca, ardei gras, ciuperci , 1-2 carnati , iar la final un strat de cascaval ras pe razatoarea mare.
Separat batem doua oua cu putina sare si amestec de legume uscate . Din aceasta compozitie imprastiem cu lingura pe suprafata amestecului de carne si legume, apoi rulam capetele muschiului spre interior, incercand sa obtinem o rulada.
Daca bucata de carne nu este suficient de mare pentru a fi rulata si legata, va puteti ajuta de scobitori, pentru fixarea marginilor, astfel incat sa nu curga umplutura cand coacem rulada. Eu am legat ruladele si cu snur de silicon ( achizitionat, evident, din camara bucatarasului ;;) ).
Am pus rulada intr-o tava cu ulei si o ceasca cu apa si am dat-o la cuptor , pentru cca 70 minute la foc mic, timp in care am intors-o pe toate partile si am completat la nevoie, lichidul in care s-a rumenit, cu apa clocotita.
Cand s-a rumenit, am oprit focul , am scos scobitorile si snururile de silicom si am lasat-o sa se raceasca. Am feliat-o rece.
Amestecul din umplutura a fost suficient de suculent , incat rulada sa nu fie fada, uscata, iar aromele s-au completat excelent!