Am prin gustul la scris si la postat retete asa ca va prezint cu succes sper, reteta cu numarul.....3.sper sa mai adaug un 0 cat de curand.
Mai intai condimentam carnea cu sare,piper,cimbru si usturoi pisat bine sa se amestece aromele.
Punem 2 oua la fiert si le fierbem tari.
Ardeii ii taiem fasii subtiri si ii punem in tigaie la calit cu capacul pus.Cand sunt gata se scot si se face sosul agro-dolce...adica:in uleiul din tigaie punem otetul si zaharul si lasam 1 minut sa fiarba(amestecand continuu sa nu se arda zaharul).Rasturnam ardeii, presaram putina sare,punem capacul si stingem focul.
Bucata de pastrama o taiem fasii cat mai subtiri.
Revenim la carne si punem oul ramas,patrunjelul tocat marunt si amestecam bine.
Intr-o tava sau un vas termorezistent punem un strat de carne,feliile de pastrama(dar mai pastram cateva pentru ornat)ardeii si ouale taiate in jumate,si restul de carne deasupra.
Apoi punem feliile de pastrama ramase si dam la cuptorul incins pentru vreo 30 minute la foc mediu.
1
Se serveste cu salata.
2
E buna calda dar si rece.