Rulada cu ton si capere in foietaj

de Bucataras Medi in Peste, 29 Iun 2011 | 10598 vizualizari

 

SPECIAL PENTRU MENA...LA MULTI ANI!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 3 cutii de ton in ulei(eu folosesc ton intreg, imi place mai mult decat cel maruntit)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 g cascaval ras
  • 2-3 linguri  crema de branza light
  • 2 linguri rase cu capere
  • zeama de lamaie
  • marar verde
  • seminte de susan
  • faina
  • ulei
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ton si capere in foietaj:

Punem intr-un bol tonul( 2 conserve  cu ulei cu tot) si apoi pe rand ( fara o ordine anume) un galbenus de ou, cascavalul ras, crema de branza si  marar verde tocat fin. Amestecam bine cu mixerul pana cand obtinem o pasta omogena. Adaugam apoi cealalta cutie de ton scursa de ulei, zeama de lamaie (dupa placul fiecaruia) si condimentam dupa preferinte cu sare si piper. Amestecam bine, de data aceasta cu furculita (astfel inca sa nu zdrobim prea tare bucatile de tonul) si la final adaugam caperele  amestecand tot  cu ajutorul unei furculite astfel incat  nici acestea  sa nu se sfarame.

Ungem o tava de chec cu putin ulei si tapetam cu faina. Asezam aluatul in tava astfel incat marginile acestuia sa cada peste marginile exterioare ale formei de chec. Asezam pasta de ton in tava iar apoi pliem marginile aluatului astfel incat sa nu se desfaca la coacere si cat mai atent ca sa nu se observe imbinarea dintre foi.Ungem cu celalalt galbenus si presaram pe deasupra seminte de susan.

Incingem cuptorul si coacem rulada la foc potrivit .Tinem la cuptor pana cand aceasta se rumeneste frumos, apoi scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in tava.Dupa ce s-a racit scoatem rulada din tava si o taiem felii potrivite.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ton si capere in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Burgeri cu ton