Rulada cu ton si capere in foietaj

de Bucataras Medi in Peste, 29 Iun 2011 | 10814 vizualizari

 

SPECIAL PENTRU MENA...LA MULTI ANI!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 3 cutii de ton in ulei(eu folosesc ton intreg, imi place mai mult decat cel maruntit)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 g cascaval ras
  • 2-3 linguri  crema de branza light
  • 2 linguri rase cu capere
  • zeama de lamaie
  • marar verde
  • seminte de susan
  • faina
  • ulei
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ton si capere in foietaj:

Punem intr-un bol tonul( 2 conserve  cu ulei cu tot) si apoi pe rand ( fara o ordine anume) un galbenus de ou, cascavalul ras, crema de branza si  marar verde tocat fin. Amestecam bine cu mixerul pana cand obtinem o pasta omogena. Adaugam apoi cealalta cutie de ton scursa de ulei, zeama de lamaie (dupa placul fiecaruia) si condimentam dupa preferinte cu sare si piper. Amestecam bine, de data aceasta cu furculita (astfel inca sa nu zdrobim prea tare bucatile de tonul) si la final adaugam caperele  amestecand tot  cu ajutorul unei furculite astfel incat  nici acestea  sa nu se sfarame.

Ungem o tava de chec cu putin ulei si tapetam cu faina. Asezam aluatul in tava astfel incat marginile acestuia sa cada peste marginile exterioare ale formei de chec. Asezam pasta de ton in tava iar apoi pliem marginile aluatului astfel incat sa nu se desfaca la coacere si cat mai atent ca sa nu se observe imbinarea dintre foi.Ungem cu celalalt galbenus si presaram pe deasupra seminte de susan.

Incingem cuptorul si coacem rulada la foc potrivit .Tinem la cuptor pana cand aceasta se rumeneste frumos, apoi scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in tava.Dupa ce s-a racit scoatem rulada din tava si o taiem felii potrivite.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ton si capere in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Bucataras Medi 1

17.07.2011, 18:53

Multumesc Horia.............

Sylvia 1

20.07.2011, 00:11

ce dor mi-a fost de bunatatile tale

LC 1

11.07.2012, 16:10

Arata perfect!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ton cu ceapa si rosii cherry