Curatam merele de coaja, cotor si seminte si le taiem cubulete.Topim untul intr-o tigaie si calim merele pana se imoaie putin
Separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare,treptat adaugam zaharul in ploaie impreuna cu zaharul vanilat.
Separat frecam galbenusurile cu uleiul la temperatura camerei si incorporeaza-le in spuma de albusuri,impreuna cu faina proaspat cernuta.Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia punem din loc in loc cubulete de mere calite si presaram scortisoara dupa gust.
Punem tava la cuptorul incins 20 minute.Desprindem cu grija hartia de copt si rulam pandispanul folosindu-ne de un prosop de bumbac sau chiar de hartia de copt. Lasam sa se raceasca, pudram cu zahar vanilat.
1
adauga in compozitie cateva picaturi de apa ,iar prajitura va iesi pufoasa si se va pastra proaspata mai mult timp.