Rulada cu magiun de prune si nuci

de butoiaurora76 in Prajituri, 12 Sep 2012 | 4378 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri faina + o lingurita praf de copt
  • 6 linguri zahar tos
  • o lingura apa fierbinte
  • un borcan mic gem de prune (al meu a avut 360g)
  • nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu magiun de prune si nuci:

Se bat bine galbenusurile cu zaharul tos dizolvat intr-o lingura de apa fierbinte pana se fac crema. Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc ca o bezea. In crema de galbenusuri se toarna faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se pregateste un prosop umed si se rastoarna blatul scotand foaia de copt. Se ruleaza blatul lasandu-se la racit asa rulat. Cand s-a racit se desfasoara si se unge cu gemul amestecat cu nuca maruntita. Deasupra se presara zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu magiun de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem