Ceva rapid si delicios
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se dizolva zaharul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se amesteca cu galbenusurile frecate cu zahar pana se omogenizeaza bine .Se adauga praful de copt amestecat cu faina, esenta de rom si zaharul vanilat si se amesteca bine. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul prancalzit la foc potrivit pana se coace. Se face testul cu scobitoarea.
Se pune un prosop umed pe masa si peste el se pune blatul cald, se ruleaza cu ajutorul prosopului si se lasa la racit. Dupa ce blatul s-a racit se desface si se unge cu gemul de prune peste care se pune nuca. Se ruleaza si se orneaza dupa gust cu ciocolata sau cu zahar pudra.
Eu am facut 2 si le-am ornat una cu ciocolata si una cu zahar pudra.
Pofta buna!