Rulada cu gem de capsune

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Apr 2016 | 4217 vizualizari

 

Este atat de buna rulada incat fac cate 2 rulade, prima este a sotului si la a 2-a mancam amandoi. Reteta si aici o veti gasi - http://noiinbucatarie.ro/rulada-cu-gem-de-capsune/

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 borcan de gem de 370 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de capsune:

Se mixeaza albusurile spuma.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.

Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga pe rand cele 4 linguri de faina si praful de copt si se incorporeaza usor.

Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara ( nu rotunda) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200 de gradeC, timp de 10-15 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca pentru ca va deveni casanta si nu o veti putea rula.

Se umezeste un prosop pe care se pune rulada cu fata in jos si se desprinde hartia de copt. Se pune gemul pe toata suprafata ruladei si se ruleaza. Se mai lasa in prosopul umed pentru inca 5 minute.

Se opresc 2 linguri de gem cu care vom unge rulada si vom presara nuca pisata.

Se feliaza si se poate servi.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paine cu nugat