Este prima rulada pe care o fac (reteta preluata de la Sava Laura) si mi-a iesit excelent!
Nu s-a rupt foaia, a fost extraordinara.
O voi repeta cu siguranta, insa o sa incerc si cu alte umpluturi.
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si cu zaharul. Adaugam apa fierbinte si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul amestecand bine de jos in sus, dupa fiecare.
Amidonul il amestecam cu praful de copt si il cernem deasupra compozitiei deja obtinute si omogenizam.
Tapetam cu hartie de copt o tava (eu am folosit o tava dreptunghiulara 23X33 cm) si coacem la 180 grade, aproximativ 15 minute, pana capata o culoare usor aurie.
Cand e gata, se rastoarna pe un prospop de bucatarie pe care am presarat zahar tos. Scoatem imediat hartia de copt. Daca nu folosim blatul imediat, il pastram rulat in prosop.
Ungem blatul cu gem de prune (sau de care ne place), rulam strans, cu grija si il tinem la frigider pana in momentul servirii.