Azi am pregatit o prajitura cu visine, am facut o crusta mai putin obisnuita cu dulceata si scortisoara, o combinatie un pic mai ciudata, nu doar pt gust ci si pentru aspect. Va invit sa o preparati cu mare incredere.
Scoatem samburii din visine ,apoi le pudram cu amidon si scortisoara.
Intre timp pregatim aluatul: Frecam untul cu zaharul,apoi ouale, unul cate unul, amestecam la fiecare ou pana se incorporeaza bine, adaugam esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Vom obtine un aluat consistent pe care jumatate il vom pune intr-o tava tapetata cu foaie de copt si unsa cu unt si marginile. Punem visinile pe toata suprafata aluatului, apoi turnam cealalta jumatate a aluatului. Dam la cuptor pentru 35-40 de minute la 190 grade.
Intre timp pregatim crusta: Zeama lasata de la decongelarea visinelor o punem pe foc cu cele 60 grame de zahar brun, amestecam bine pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam untul, amestecam cu lingurita de scortisoara , apoi o luam de pe foc si lasam se sa racoreasca putin. Adaugam foitele de gelatina rupte in apa rece, amestecam continuu pana se dizolva.
Scoatem prajitura de la cuptor, o taiem in patratele,dupa preferinta si turnam crusta deasupara si o decoram cu visinie.
1
cu ajutorul unei scobitori verificam deca prajitura e gata inainte de a o scoate din cuptor