Multumesc, Miha pt blat. A iesit asa cum trebuia :)
Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune foaie de copt in tava.
Amesteca faina si praful de copt.
Bate albusurile bine cu un praf de sare, pana ce devin tari.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si cresc in volum. Adauga pe rand, lingura cu lingura, uleiul, apa clocotita si esenta de vanilie. Mixeza si faina.
Amesteca in coca albusurile cu ajutorul unei spatule, usor ca sa nu se lase.
Toarna coca in tava si niveleaz-o. Coace 15 minute la 180 C, pana ce blatul se aureste.
Scoate tava si rastoarna blatul pe o foaie de copt presarata cu zahar pudra. Scoate foaia de copt de pe fundul blatului si ruleaza-l strans cu ajutorul celeilalte foi. Lasa blatul sa se raceasca asa rulat.
In acest timp pregateste crema: Amesteca gelatina cu 2 linguri de apa si las-o sa se hidrateze. Incalzeste smantana impreuna cu zaharul, pana cind acesta se topeste. Ia smantana de pe foc si amesteca inauntru gelatina, pana cand aceasta se omogenizeaza. Adauga fructele de padure (din care pui deoparte cateva pentru ornat) si amesteca usor cu o lingura. Pune crema la rece, sa se intareasca putin.
Desfa blatul din foaia de copt si pune crema pe el. Ruleaza-l la loc cat de strans poti, inveleste-l cu foaia de copt si lasa rulada in frigider cateva ore (peste noapte daca poti) pana se intareste bine.
Incalzeste smantana si pune in ea ciocolata rupta in bucati. Amesteca pana ce ciocolata se topeste bine. Lasa la racit si toarna glazura peste rulada. Cand s-a intarit poti orna cu moturi de frisca si fructe de padure.