De cand am vazut la rocsi rulada am dorit sa o fac si eu si iata cum?
Multumesc rocsi.
Ficatul se taie bucati ceva mai mici ,se spala si se pune intr-o sita la scurs. Legumele se curata si se toaca julienne, ceapa, morcovul, telina, ardeiul si se pun in uleiul incins din wok. Se lasa la calit, se adauga sare si putin piper. Cand legumele sunt putin moi se pune ficatul peste ele lasand sa se patrunda putin. Se da deoparte la racit, dar intre timp se pregatesc celelalte; maslinele spalate si scurse bine de apa, gogosarul taiat fasii pe lungimea lui. Cand compozitia din wok s-a mai racit se vor adauga si celelalte ingrediente. La sfarsit insa trebuie gustat de sare si piper daca mai este necesar tinanad cont de faptul ca legumele sunt dulci.
Intr-o tava de cozonac se pune foaia de foietaj si se taie surplusul de aluat, cu un polonic se pune din compozitie repartizand ficatul egal pe suprafata tavii. Se da la cuptorul incins la 200 grade 45 de minute, dar cand este rumen pe deasupra si aluatul se desprinde de tava este gata.
Se da la rece si numai cand este complet rece se poate taia si servi. Este foarte gustos.
1
Eu am tava de cozonac mai mica si a trebuit sa mai pun intr-o mica craticioara ce a mai ramas din compozitie