Aripi de curcan la cuptor

de elucubratiiculinare in Curcan, 29 Mai 2012 | 7383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 aripi de curcan,
  • sare,piper,
  • 1-2 crenguțe rozmarin,
  • 2 lingurițe boia dulce,
  • 200 ml vin roșu,
  • 200 ml apă,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • 2-3 linguri ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan la cuptor:

Aripile se spală, se taie în două și se condimentează cu sare și piper (de preferat proaspăt măcinat).

Așezăm bucățile de carne într-un vas termorezistent.

Într-un castron amestecăm vinul roșu (de preferat sec) cu apa și uleiul. Usturoiul se curăță și se presează cu lama unui cuțit, cât să se crape un pic. Adăugăm peste aripile de curcan amestecul de vin cu apă și ulei, usturoiul și rozmarinul curățat de pe crenguțe. Presărăm boiaua de ardei peste aripile de curcan. Acoperim vasul termorezistent cu capac și dăm la cuptor pentru o oră.

După o oră se scoate capacul și se mai lasă pentru alte 30-40 minute în cuptor, stropind aripile de curcan din 10 în 10 minute cu sosul din tavă, până se rumenesc frumos.

Servim cu garnitura preferată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan la cuptor