Rulada cu dulceata

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 17 Mar 2011 | 11037 vizualizari

 

Inspirata de reteta pentru "Rulada cu cafea si caramel", postata de catre Dia (careia ii multumesc!) va propun astazi o alta varianta, la fel de gustoasa, care sper sa va placa, desi capitolul ornare nu e spectaculos!

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 plic praf de copt,
  • 150 ml lapte dulce, 
  • zahar vanilat si o sticluta cu esenta de vanilie
  • Crema
  • 4 linguri zahar,
  • 250 ml lapte dulce,
  • 3 galbenusuri,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 plic cu praf de budinca de vanilie sau capsuni,
  • esente: 1 plic zahar vanilat si o sticluta cu esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina
  • dulceata (eu am folosit de mure, de visine si de coacaze)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata:

Modul de pregatire a blatului:

Incepem prin separarea oualor:  mixam albusurile impreuna cu  zaharul, pana cand obtinem o spuma cu o consistenta tare (ca la bezele), in timp ce galbenusurile le amestecam cu cele doua linguri de ulei, incorporandu-le in albusuri. Adaugam apoi esentele si faina cernuta impreuna cu praful de copt,  omogenizand compozitia. Se pune la cuptor (incins in prealabil)  intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 15-20 de minute. Cand blatul este copt se scoate si se pune, cu tot cu hartie, pe un prosop umed pentru 10 minute, apoi se ruleaza si se lasa la racit. (hartia de copt se scoate doar dupa ce blatul s-a racit complet; daca nu folositi hartie de copt, inainte de a rula blatul se pudreaza cu zahar pentru a nu se lipi)

Modul de pregatire a Cremei:

Mixam frisca impreuna cu esentele si cu un pliculet de intaritor (de preferat) si o pastram la rece. Pregatim apoi gelatina pe care o vom pune la hidratat intr-o cescuta cu apa rece (veti gasi instructiunile pe plic).

Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam galbenusurile amestecate cu 2-3 linguri de lapte cald, cu praful de budinca si cu cele 4  linguri de zahar. Lasm sa fiarba impreuna pana cand se ingroasa, amestecand continuu pentru a nu se arde. Cand budinca s-a racit, cat de cat, adaugam gelatina, omogenizam compozitia si o pastram la rece pentru aproximativ o ora. Cand budinca s-a racit complet o amestecam cu frisca, omogenizand intreaga compozitie.

Acum putem trece la pregatirea ruladei!

Desfacem blatul, cu atentie, intindem crema de frisca si budinca, adaugam dulceata si apoi il rulam. Daca  ne-a mai ramas crema putem "tapeta"  si exteriorul, ornand in functie de preferinte!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

pentru un gust mai intens eu am adaugat dulceata de mure in crema de frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cosite cu rahat, nuci si stafide