Rulada cu dovleac

de Laly in Prajituri, 22 Noi 2010 | 11817 vizualizari

 

Este o reteta ideala in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 ml apa minerala
  • 300 ml ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • dovleac
  • zahar
  • scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dovleac:

Se amesteca apa minerala cu uleiul si un praf de sare.Se adauga faina pana iese un aluat tare,bun de intins.Se lasa sa se odihneasca 10 minute.

Dovleacul se curata si se rade.Se amesteca cu zahar in functie de cat de dulce doreste fiecare.Se adauga un praf de scortisoara.

Se taie aluatul in bucati potrivit de mari care se intind sub forma de patrat.Se stoarce zeama lasata de dovleac si se repartizeaza pe toata suprafata foii.Se ruleaza sub forma de sul.

Se pune rulada intr-o forma  tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat pana capata o culoare usor aurie.

Se pudreaza cu zahar pudra si se lasa la racit.

 

TIPS-URI

1

cu acelasi aluat se pot face placinte cu mere,branza,carne,etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dana_Retetegg 1

22.11.2010, 23:29

ce bine arata si ce mult ador eu dovleacul

Ina 1

29.11.2010, 18:30

ca bine mai arata!

marieta 1

02.12.2010, 21:04

frumoasa si buna!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac si crema de lamaie