Rulada cu crema de mascarpone, ciocolata si banane

de mirela0911 in Prajituri, 30 Ian 2015 | 6718 vizualizari

 

Buna, buna, buna... rau!

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1/2 lgt praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt. crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata cu 75% cacao
  • 2 lg lapte
  • coaja rasa de portocala
  • 100 ml frisca
  • 2 banane (1 si 1/2) depinde cat de mari sunt
  • Pt. ornat:
  • frisca
  • ciocolata topita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de mascarpone, ciocolata si banane:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri si se omogenizeaza. Se pune si coaja de portocale iar la final faina amestecata cu praful de copt. Cu o spatula se amesteca usor pana la incorporare. In tava cuptorului tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 15 minute. Se scoate si se aseaza pe un prosop umed apoi se ruleaza si se lasa la racit.

Crema: Branza mascarpone se amesteca bine cu zaharul pana ce acesta se topeste. Intr-o craticioara punem ciocolata la topit impreuna cu 2 lg lapte. Dupa ce lasam putin sa se racoreasca incorporam cate putin in crema de mascarpone. Frisca se bate spuma (pastram din ea si pentru ornat) si o incorporam si pe aceasta in crema, iar la final adaugam coaja rasa de portocala. Din crema pastram si pentru a unge deasupra rulada.

Se desface rulada, se intinde crema de mascarpone pe toata suprafata, iar la baza punem banana curatata si taiata in bucati mai mici si se rasuceste usor rulada. Se unge deasupra cu crema pastrata si se pun moatze de frisca si ciocolata topita. Sau se poate orna dupa imaginatie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate renunta la banane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de mascarpone, ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea si ciocolata