Rulada cu crema de lamaie

de Miha in Prajituri, 24 Iun 2010 | 5091 vizualizari

 

La multi ani Natalia draga! Tot ce-ti doresti sa ti se indeplineasca.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri.

Se adauga faina si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.

Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza si se unge cu crema.

Crema:

Sucul de lamaie amestecat cu zahar se pune la fiert.

Oul se bate usor. Se toarna incet sucul fierbinte, amestecand. Se pune din nou pe foc mic si se amesteca usor pana la fierbere.

Se fierbe 5 minute (amestecand mereu), pana se ingroasa. Se da vasul deoparte, se adauga untul si se omogenizeaza. Se da la rece pana se raceste complet. Se adauga 3-4 linguri de frisca ( puneti frisca pana obtineti consistenta dorita) si se omogenizeaza. Restul de frisca se foloseste la ornat.

Peste blatul derulat se pune crema si se ruleaza din nou cu atentie. Se inveleste rulada in folie de aluminiu si se da la rece pentru cateva ore.

Eu am taiat-o mult mai repede ( cred ca m-am molipsit de nerabdare de la Gaby :))) ) si crema nu era foarte bine intarita. Dimineata arata mult mai bine bucata ce-a mai ramas, dar era prea ciufulita de Amira ( si-a bagat degetele in moatele de frisca :)) ) si n-am mai avut ce poza. :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ramonaky 1

24.06.2010, 17:48

La Multi Ani Natalia putina rulada pot sa pap si eu?5 furcu

ana 1

24.06.2010, 18:43

L Multi Ani ! Natalia,racoroasa rulada

Laly 1

27.06.2010, 01:03

Buna,buna,buna rau.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema