Rulada cu cafea

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 11 Iul 2010 | 7070 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un strop de vanilie

CREMA:

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 ml cafea preparata
  • 100 g zahar
  • 4 linguri de amidon
  • 50 g unt
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cafea:

BLATUL:ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul!Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza!Se toarna comozitia in tava de la aragaz tapetata cu faina de copt si se lasa la cuptor 10-15 min pana se rumeneste.Se scoate blatul si se rastoarna pe un prosop de bucatarie umed si tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija!Se lasa la racit pana preparam crema.

CREMA:
ouale se mixeaza cu zaharul si amidonul.Cafeaua se amesteca cu laptele si se pun pe foc pana se incalzesc,apoi se toarna in fir subtire peste oua si se amesteca bine.Se pune totul in cratita in care a fiert laptele si se lasa pe foc mic amestecand continuu pana se ingroase ca o budinca.La sfarsit se adauga vanilia si untul si se omogenizeaza.

Blatul se desface,se pune un strat generos de crema si se ruleaza din nou,dar fara prosop!Se lasa la frigider 1-2 h pana se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

11.07.2010, 17:52

si de mine...chiar dak nu beau cafea imi place aroma ei...

silvi0ara 1

11.07.2010, 17:59

Ce frumusele,numai bune de mancat.

Pasiune pentru bucatarie 1

12.07.2010, 08:02

e pentru toata lumea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac