Ruladă cu brânză dulce și ciocolată

de Rita Ilies in Prajituri, 30 Mar 2015 | 10017 vizualizari

 

Ruladele sunt mereu cea mai rapidă alternativă atunci când vrem să facem ceva dulce celor dragi. Rulada aceasta cu brânză e mai rapidă ca oricare și nu necesită multă muncă. Brânza dulce place tuturor, iar de ciocolată nu mai vorbesc. Acestea fiind spuse, vă invit s-o pregătiți și voi. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 ouă
  • 3 linguri cu zahăr
  • 3 linguri cu făină
  • 2 linguri cu cacao
  • un vârf de cuțit praf de copt
  • un praf de sare

  • Umplutura de brânză:
  • 500 g brânză de vaci proaspătă
  • două ouă
  • 4 linguri cu zahăr
  • o lingură cu vanilie bourbon
  • o lingură smântână
  • stafide și coajă rasă de citrice
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă cu brânză dulce și ciocolată:

Pregatiți umplutura de branza intr-un vas incapator, amestecand toate ingredientele o data. Mixați compoziția pana veți obține o crema densa de branza.

In alte doua vase incapatoare separați ouale. Bateți galbenușurile cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Adaugați faina, praful de copt și cacaua, apoi mixați pana la omogenizare. 

Presarați praful de sare peste albușuri și mixați pana cand veți obține o spuma tare. Rasturnați spuma peste compoziția cu cacao. Pentru ca diferența de consistența este destul de mare, veți ingloba albușul cu telul sau cu o spatula de silicon.

Incingeți cuptorul la 200 de grade. Puneți hartie de copt in tava acestuia. Intindeți uniform umplutura de branza, presarați stafidele și coaja rasa de citrice.

Peste branza veți intinde compoziția pentru blat. Lasați tava in cuptor preț de 15-20 de minute.

Dupa ce s-a copt, intoarceți blatul pe un prosop curat, apoi rulați.

Strangeți capetele prosopului și lasați rulada sa se raceasca.

Pentru glazurare eu am folosit 150 g ciocolata neagra și 50 g ciocolata alba. Am topit fiecate tip de ciocolata pe bain marie, apoi in funcție de cantitatea de ciocolata am adaugat unt și smantana integrala ( cam o lingura rasa de smantana integrala și o lingurița cu varf de unt la 100 de grame de ciocolata ). Am glazurat, apoi am pus rulada la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu brânză dulce și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Banana Raisin Bread