Multumesc Mimmi ptr reteta!
Mai intai am pregatit crema: am topit pe foc mic ciocolata impreuna cu 300 ml frisca, fara a lasa sa fiarba. Cand a fost gata, am lasat sa se raceasca.
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am frecat bine pana ce zaharul s-a dizolvat. Am adaugat cacao, uleiul si bicarbonatul stins si am amestecat bine.
Apoi am pus esenta de vanilie si faina in ploaie, amestecand continuu.
Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma, apoi le-am adaugat compozitiei de galbenusuri.
Am amestecat cu o sputula de jos in sus, usor, pana ce s-au amestecat bine toate. Am pus compozitia intr-o tava (37 / 25 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, pe care am dat-o la cuptorul preincalzit, pentru 20 minute la 200 grade (sau pana trece testul scobitorii).
Cand a fost gata, am pus blatul cu fata in jos pe un prosop umed si am rulat strans pe lungime. Am lasat rulada asa cca 15 minute.
Am revenit la crema, pe care am scos-o din frigider, am mixat-o bine, adaugand si restul de 100 ml frisca lichida si 1 esenta mica de rom. Am uns foaia cu 1/3 din crema, am rulat-o bine, i-am taiat capetele si le-am asezat pe laterale, iar cu restul de crema am ornat rulada.
Va servesc o bucata de buturuga, servita pe o buturuga! :)