Prajitura cu nuca si fulgi de porumb

de _Alina_ in Prajituri, 4 Noi 2014 | 9366 vizualizari

 

V-am mai povestit despre nastrusnicul nostru baietel, cum ca ii place sa se bage in toate activitatile pe care le derulam. Ei bine, cum am mai zis printre masini, avioane, camioane si tractoare ii place si bucatareala. :) S-a gandit el ca nu m-a mai ajutat demult la bucatarie si brusc i s-a facut pofta de o "pajitulica". O prajitura la care am participat pe post de asistent. :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua medii (de la gaini de tara am folosit eu)
  • 140 g zahar
  • 150 g miez de nuca (macinat)
  • 50 g fulgi de porumb
  • 50 g faina de grau
  • 1 praf sare
  • Glazura:
  • 90g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 100 g smantana lichida
  • Decor:
  • fulgi de porumb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si fulgi de porumb:

1. Preiclazim cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Mixam albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana cand se dizolva complet, iar spuma devine sidefie si formeaza creste tari.    

4.  Adaugam galbenusurile in albusuri (cate doua odata) si mixam pana la inglobare.

5. Cernem faina in compozitie si o inglobam cu o spatula/ lingura prin miscari circulare, de sus in jos.

6. Inglobam in compozitie miezul de nuca macinat, tot prin miscari circulare.

7. In final adaugam fulgii de porumb si ii incorporam tot prin miscari putine, circulare. 

8. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30-40 min, sau pana cand trece testul scobitorii. O scoatem si o lasam la racit, sau nu, apoi o portionam si o glazuram. :)

9. Pregatim glazura punand ciocolata la topit impreuna cu 50 g smantana lichida pe foc mic. Amestecam mereu, iar cand ciocolata s-a topit oprim focul, adaugam restul de smantana lichida si amestecam energic. 

 Enjoy!

 Nota: e si mai buna servita calda (noi am facut testul:).

  P.S. Ingredientul secret al acestei prajituri este zambetul. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers (reteta nr.100)