Tot din ciclul "Ce sa facem cu ouale de Pasti?" am pregatit aceasta rulada aurie pe care am zarit-o in rev. Libertatea Retete nr.2/2010.
Oua vopsite aveam, slava Domnului, vreo 25, asa ca...m-am pus pe treaba.
Am pus cartofii la fiert, in revista scrie ca in coaja, apoi cica sa-i facem piure...nu prea merge...deci, i-am curatat si cand au fost fierti i-am facut piure cu o lingura de margarina...in rev. scrie "ulei"...
Sunca am avut da' de casa, foarte sarata asa ca am taiat-o marunt si am calit-o impreuna cu ceapa si usturoiul taiat marunt...
Dupa ce s-au racit, le-am amestecat cu pireul.
Mai scria ceva si de mazare, vreo 50 g, da'n-am avut...:-(
Astfel incat, de la sine putere am taiat repede si marunt vreo 5 masline verzi umplute cu gogosar.
Am tapetat tava de chec cu folie de aluminiu, am pus un strat subtire de pireu si am asezat cele 5 oua in sir indian.
In rev. scrie 3 oua, taiate pe jumatate...dar ce rost avea sa folosesc mai putin, cand aveam prea mult...nu-i asa?
Le-am acoperit cu restul de pireu si-am mai batatorit putin cu degetele, sa iasa frumos.
Am batut doua oua spuma, am adaugat verdeturi uscate-patrunjel si telina si le-am rasturnat peste rulada.
Pe urma le-am turnat din nou in farfurie pt. ca efectiv nu se mai zarea rulada, era inecata la propriu, hihihihi, asa ca a ramas un strat subtire de ou batut, cred ca mergea si-un singur galbenus, care sa-i dea acel luciu auriu de care se pomeneste in titlu.
Am lasat la cuptor vreo 25 de min., pana a devenit exact asa cum trebuie: aurie!
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Am decorat-o cu felii de ridiche si putin patrunjel