Rulada aurie

de liana10 in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2010 | 4831 vizualizari

 

Tot din ciclul "Ce sa facem cu ouale de Pasti?" am pregatit aceasta rulada aurie pe care am zarit-o in rev. Libertatea Retete nr.2/2010.
Oua vopsite aveam, slava Domnului, vreo 25, asa ca...m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  •   4-5 cartofi,
  • 1 fir de ceapa verde,
  • 2 catei de usturoi,
  • 50 g sunca,
  • 5 oua fierte,
  • 2 oua crude,
  • 1 lg ulei,
  • 5 masline verzi,
  • patrunjel,
  • ridichi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aurie:

Am pus cartofii la fiert, in revista scrie ca in coaja, apoi cica sa-i facem piure...nu prea merge...deci, i-am curatat si cand au fost fierti i-am facut piure cu o lingura de margarina...in rev. scrie "ulei"...
Sunca am avut da' de casa, foarte sarata asa ca am taiat-o marunt si am calit-o impreuna cu ceapa si usturoiul taiat marunt...


Dupa ce s-au racit, le-am amestecat cu pireul.

 Mai scria ceva si de mazare, vreo 50 g, da'n-am avut...:-(
Astfel incat, de la sine putere am taiat repede si marunt vreo 5 masline verzi umplute cu gogosar.

Am tapetat tava de chec cu folie de aluminiu, am pus un strat subtire de pireu si am asezat cele 5 oua in sir indian.


In rev. scrie 3 oua, taiate pe jumatate...dar ce rost avea sa folosesc mai putin, cand aveam prea mult...nu-i asa?
Le-am acoperit cu restul de pireu si-am mai batatorit putin cu degetele, sa iasa frumos.

Am batut doua oua spuma, am adaugat verdeturi uscate-patrunjel si telina si le-am rasturnat peste rulada.
Pe urma le-am turnat din nou in farfurie pt. ca efectiv nu se mai zarea rulada, era inecata la propriu, hihihihi, asa ca a ramas un strat subtire de ou batut, cred ca mergea si-un singur galbenus, care sa-i dea acel luciu auriu de care se pomeneste in titlu.

 

Am lasat la cuptor vreo 25 de min., pana a devenit exact asa cum trebuie: aurie!
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Am decorat-o  cu felii de ridiche si putin patrunjel

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aurie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca rapida cu pui si legume