Roti ( paine indiana )

de RoXx in Piine, 5 Noi 2012 | 13031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • apa
  • un praf de sare, unul de zahar
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Roti ( paine indiana ):

400 gr din faina se amesteca cu apa , praful de sare si cel de zahar pana formam coca.Dupa ce s-a incorporat faina punem o lingura de ulei si mai framantam un pic.Lasam coca 10 minute la "odihnit" . Pe o farfurie mica punem 100 gr din faina.Dupa ce timpul a trecut, formam bilute din coca.Luam fiecare biluta si apasam pana se face plata. O dam pe ambele parti prin faina din farfurie si incepem sa formam turtitele.Repetam procedura cu faina de fecare data cand intoarcem turtita.Cand este intinsa subtire si rotunda, o punem pe plita incinsa (la foc mic-mediu)si o lasam pana vedem ca apar bule pe ea.Cand au aparut,o intoarcem si o lasam 1-2 min pana este gata pe partea respectiva,O intoarcem din nou si o sa inceapa sa se umfle .Apasam pe ea cu o spatula pana cand se umfla de tot.Atunci o luam si punem pe toata suprafata turtitei unt topit.Facem acelasi lucru cu fiecare biluta. Se servesc imediat. Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Roti ( paine indiana )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru hamburgher