Rosii umplute cu cus cus

de _Alina_ in Paste, 31 Mai 2014 | 5488 vizualizari

 

Stiti foarte bine ca ador pastele si stiti la fel de bine ca acestea se completeaza de minune cu rosii, busuioc si cu branza. Ei bine ieri am facut o astfel de combinatie cu cus-cus .

 

INGREDIENTE

  • 250 g cus-cus
  • 100 g cascaval (razuit)
  • 1/2 lgt busuioc uscat
  • 1 fir ceapa verde (taiata marunt)
  • 1/4 lgt sare
  • 1 lg ulei de masline
  • 6 rosii potrivite (750 g)
  • pt fiert pastele:
  • 1.5 l apa + 1/4 lgt sare + 1 lgt ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu cus cus:

1. Pune cuscus-ul la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 5 minute. Scurge apa, clateste pastele sub jet de apa rece, pune-le intr-o cratita impreuna cu lingurita de ulei de masline si amesteca-le. Pune peste ele ceapa, busuiocul, cascavalul si restul de sare (1/4 lgt).

2. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.

3. Spala rosiile, taie un capacel si scobeste-le in interior cu o lingurita.

4. Umple fiecare rosie cu cus-cus, pune-i capacelul si punele pe toate intr-un vas uns cu ulei de masline. Picura deasupra rosiilor putin ulei de masline.

5. Introdu vasul in cuptor pentru 15 minute.

Servesti ca atare sau ca garnitura.

TIPS-URI

1

Dubleaza cantitatea de rosii, sau foloseste rosii mai mari (fiindca nu incape decat jumatate din compozitie in cele 6 rosii).

2

Poti folosi busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu cus cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]