Paste cu carne de vita si sos alb

de mikidaniro in Paste, 28 Feb 2012 | 11246 vizualizari

 

O reteta simpla,gustoasa,dar care necesita un pic de rabdare.De obicei eu prepar carnea de vita in acest mod cand am activitati casnice:).Pun totul la foc mic,mic si uit de ele pana imi termin tb:).

 

INGREDIENTE

  • 350g paste de casa sau un pachet cumparate(500g)
  • 600g carne de vita macra
  • 100ml vin alb
  • 2 galbenusuri
  • 150ml smantana dulce
  • 1/2 lingutita cimbru
  • 1/2 lingutita rozmarin
  • 1/2 lingutita oregano
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de unt
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne de vita si sos alb:

Carnea o taiem cubulete mici si o punem intr-un vas la foc mic impreuna cu uleiul de masline si jumatate din cantitatea de condimente(sare,piper,cimbru,rozmarin si oregano).Acoperim vasul si lasam minim o ora, amestecand din cand in cand si adaugand apa calda daca scade sosul prea mult.
Cand bucatelele de carne sunt aproape gatite adaugam vinul,dam focul iute pt a se evapora alcoolul cca 1 min,apoi adaugam apa calda cat sa acopere carnea un pic mai mult de jumatate si lasam in continuare la foc mic pana se gateste complet.Intre timp punem pastele la fiert.

Dupa ce carnea este gatita complet,o scoatem din sosul format,o punem in alt vas in care am topit in prealabil untul, adaugam restul condimentelor si  sotam cca 5 min.

In sosul format adaugam galbenusurile  amestecand energic pentru a nu se coagula,apoi adaugam smantana si lasam sa dea intr-un clocot.Adaugam pastele fierte,scurse si mai gatim cca 1-2 min .amestecand frecvent.Oprim focul,acoperim vasul cu carne si cel cu paste si lasam sa se ''imprieteneasca'' ingredientele 5 min.

Puteti inlocui pastele cu orez basmatic fiert,amestecat cu unt,sare si piper sau cu orice alta garnitura va place.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui pastele cu orez basmatic fiert,amestecat cu unt,sare si piper sau cu orice alta garnitura va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne de vita si sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza si nuci