Sunt fff gustoase..un fel de sarmale in rosie :)))
Spalam rosiile si le taiem capacele,apoi le golim de miez si le lasam cu gura in jos sa se scurga.
Miezul scobit din rosie il punem in blender si il facem suc,pt a-l folosii mai tarziu.
Tocam ceapa marunt si o punem cu putin ulei de masline la innabusit,iar cand devine sticloasa punem orezul si il calim cateva minute,apoi punem cateva linguri de suc de rosii,putina sare si mai lasam putin sa se stranga,apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Intr-un vas punem carnea tocata si o amestecam cu orezul rece,patrunjel verde tocat,sare,piper si paprika dupa gust si daca este nevoie mai puneti putin suc de rosii(2-3 linguri).
Luam fiecare rosie in parte si presaram innauntrul lor putina sare,apoi le umplem cu compozitia obntinuta si le punem capacele la loc .
Asezam rosiile intr-o tava unsa cu ulei si punem in tava sucul de rosii ramas,o ceasca de apa,sare si oregano,apoi acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200° timp de 1ora si 30 de minute(eu va dau un timp aproximativ pt ca eu am controlat si cand orezul era fiert le-am scos).
In ultimele 15 minute luati folia jos si lasati sa se rumeneasca frumos.
Servim cu sosulet din tava si smanatana.