un pic altfel fata ce eram obisnuita!!
Rosiile se spala se curata de partea verde, se taie un capac si se scoate miezul care se pastreaza. Se pun cu gura in jos, se curata si ardeii. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 6 linguri de ulei. Cand luceste se pun morcovii curatati si rasi prin razatoarea mare. Se calesc putin impreuna, apoi se imparte in doua: o parte se pune in carnea tocata, cealalta parte se lasa in tigaie si se adauga miezul de rosii, pasta de tomate si se pune un pahar de apa si cubul de vegeta. Se lasa sa fiarba pana se face un sos bun. Se potriveste de sare si piper.
Carnea se amesteca cu orezul si cu amestecul de ceapa si morcov calit, sare piper si putin marar tocat.
Se umplu legumele pregatite cu amestecul. Se pune sosul intr-o tava care merge la cuptor, se aseaza legumele umplute si se da la cuptor pana sunt toate fierte. Daca mai trebuie intre timp se adauga apa, sa fie un sos nu prea gros. Cand e aproape gata se amesteca o lingurita de faina cu smantana se pune in tava, se scutura putin tava sa se omogenizeze. Se mai lasa 10 minute si se serveste.
Noi am servit acest fel cu piure de cartofi (nemtii nu mananca cu paine,si eu trebuie sa ma conformez)!!