Rosii si ardei umplute,cu sos de legume

de marieta in Mancaruri cu carne, 25 Oct 2011 | 3826 vizualizari

 

un pic altfel fata ce eram obisnuita!!

 

INGREDIENTE

  • 6 rosii potrivite,
  • 4 ardei capia,
  • 1/2 kg carne tocata amestec,
  • 4 linguri orez,
  • 2 cepe mari,
  • 2 morcovi,
  • ulei,
  • sare
  • piper
  • 2linguri pasta de tomate,
  • un cub de vegeta,
  • o cutie de smantana dulce de gatit
  • putina verdeata,
  • putin marar tocat.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii si ardei umplute,cu sos de legume:

Rosiile se spala se curata de partea verde, se taie un capac si se scoate miezul care se pastreaza. Se pun cu gura in jos, se curata si ardeii. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 6 linguri de ulei. Cand luceste se pun morcovii curatati si rasi prin razatoarea mare. Se calesc putin impreuna, apoi se imparte in doua: o parte se pune in carnea tocata, cealalta parte se lasa in tigaie si se adauga miezul de rosii, pasta de tomate si se pune un pahar de apa si cubul de vegeta. Se lasa sa fiarba pana se face un sos bun. Se potriveste de sare si piper.

Carnea se amesteca cu orezul si cu amestecul de ceapa si morcov calit, sare piper si putin marar tocat.

Se umplu legumele pregatite cu amestecul. Se pune sosul intr-o tava care merge la cuptor, se aseaza legumele umplute si se da la cuptor pana sunt toate fierte. Daca mai trebuie intre timp se adauga apa, sa fie un sos nu prea gros. Cand e aproape gata se amesteca o lingurita de faina cu smantana se pune in tava, se scutura putin tava sa se omogenizeze. Se mai lasa 10 minute si se serveste.

Noi am servit acest fel cu piure de cartofi (nemtii nu mananca cu paine,si eu trebuie sa ma conformez)!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii si ardei umplute,cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc