Reteta facuta de 2 ani deja, testata si aprobata.
Am facut reteta lui Andra, am eliminat numai zaharul.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/rosii-la-borcan-pentru-iarna.html
Pentru 6 borcane de 600 gr
Sterilizati borcanele si capacele la cuptor la 140°C timp de 20 de minute.
Capacele cu garnitura de cauciuc nu le puneti la cuptor , le puneti in apa fiarta cateva minute.
Se curata roșiile de piele (după ce le-am trecut prin apă clocotită) . Indepartati codita lor si partea verde si incepeti sa umpleti borcanele. Presati-le usor sa intre bine si sa lase sucul lor. Puneti o lingura de sare marina deasupra si varsati zeama deasupra lasata de rosiile decojite. Inchideti bine borcanele.
Puneti-le intr-o tava de cuptor fara sa se atinga si varsati 1-2 cani de apa fierbinte.
Puneti tava la cuptor in pozitie joasa. Am lasat 50 de minute la 120°C si apoi 2 ore in cuptorul inchis. Le-am scos, intors cu capacul in jos, acoperit cu o patura si lasat o noapte sa se raceasca. Puneti-le in camara la rece a 2-a zi. Le puteti utiliza iarna la mancaruri sau puteti face sos de pizza si de paste. Nu sarati mancarea caci rosiile sunt deja sarate.