Rosii la borcan pentru iarna

de Catalina L in Conserve, 5 Aug 2021 | 12276 vizualizari

 

Reteta facuta de 2 ani deja, testata si aprobata.
Am facut reteta lui Andra,  am eliminat numai zaharul.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/rosii-la-borcan-pentru-iarna.html

 

INGREDIENTE

Pentru 6 borcane de 600 gr

  • 4,5 kg de rosi
  • 6 linguri de sare marina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii la borcan pentru iarna:

Sterilizati borcanele si capacele la cuptor la 140°C timp de 20 de minute.
Capacele cu garnitura de cauciuc nu le puneti la cuptor , le puneti in apa fiarta cateva minute.
Se curata roșiile de piele (după ce le-am trecut prin apă clocotită) . Indepartati codita lor si partea verde si incepeti sa umpleti borcanele. Presati-le usor sa  intre bine si sa lase  sucul lor. Puneti o lingura de sare marina deasupra si varsati zeama deasupra lasata de rosiile decojite. Inchideti bine borcanele.
Puneti-le intr-o tava de cuptor fara sa se atinga si varsati 1-2 cani de apa fierbinte.
Puneti tava la cuptor in pozitie joasa. Am lasat 50 de minute la 120°C si apoi 2 ore in cuptorul inchis. Le-am scos, intors cu capacul in jos, acoperit cu o patura si lasat o noapte sa se raceasca. Puneti-le in camara la rece a 2-a zi. Le puteti  utiliza iarna la mancaruri sau puteti face sos de pizza si de paste. Nu sarati mancarea caci rosiile sunt deja sarate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii la borcan pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Suc de rosii