In zona unde-i situata"mosia"mea,e un soi de rosii,care se numesc tiganesti,datorita faptului ca sunt foarte rezistente.Le-am prasit anul trecut in primavara si vreau sa va spun ca rasar,pe aceeasi portiune si daca ari cu tractorul,Mai mici decat cherry(si de astea am avut),nu necesita copilit,nu trebuie pus arac dar trebuie multa rabdare la cules.
In borcan de 800.gr am pus rosiile pe care le-am intepat cu un ac,ca sa nu crape la fiert.Peste am presarat 1/4 aspirina,am pus suc de rosii pana s-a umplut borcanul, putin busuioc(optional)si o jumatate de lingura cu sare. Am infiletat bine capacul si am pus borcanele la fiert, intr-o cratita cu un prosop sub borcane, apa pana la filet, 30 minute, in clocote foarte mici. Cand a trecut timpul, am sters cu grija borcanele si le-am pus in paturi (eu am o duna) 2-3 zile, dupa care in camara.
1
am pus intr-o poza si niste rosii cherry,ca sa puteti face comparatie