Rosii conservate cu usturoi si busuioc

de Brindusa in Conserve, 30 Aug 2011 | 36935 vizualizari

 

Profit cat pot de productia record de rosii din gradina, asa ca anul acesta incerc retete noi. Noi pentru mine, dar culese de ici de colo, deci probate cu rezultate bune prin bucatariile altora. De data asta, cea mai simpla reteta de conservat rosii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 10 catei de usturoi, curatati
  • frunze de busuioc
  • 5 borcane cu capac filetat
  • 1 oala mare cu capac (in care sa intre borcanele cu totul)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii conservate cu usturoi si busuioc:

Se aleg rosii frumoase, fara pete si mici (rosiile prunisoare sunt cele mai bune). Spala rosiile, curata-le de cotor si taie-le in 4 (sau mai multe daca sunt mari),

Pune felii de rosii in borcane, apasand putin ca sa iasa tot aerul. Deasupra pune cate 2 catei de usturoi si cateva frunze de busuioc. Inchide bine borcanele cu capace.

In momentul cand apa incepe sa fiarba, da focul la mic, pune capacul si lasa borcanele sa se sterilizeze 60 de minute.

Lasa borcanele sa se raceasca in apa. 

Rosiile astfel conservate se pot folosi la iarna in sosuri pentru paste sau pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii conservate cu usturoi si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelaM 1

01.09.2011, 00:52

interesant

ArianaBala 1

01.09.2011, 11:26

diaconta 1

10.09.2011, 21:45

am pus si eu astazi,dar pe urma m-am gandit daca nu era nevoie si de sare cat timp se pot pastra asa?

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai pentru congelator