Acestea sunt un altfel de aperitiv şi simplu şi delicios, sau garnitură, dacă preferați. Aproape aceeași rețetă ca și pentru coajă de cartofi la cuptor( aka :potato skins), dar cu o poftă de mâncare ... şi mult mai ușor! Ideal atunci când ai companie, o petrecere pentru copii după un meci de fotbal sau chiar o gustare rapidă pentru tine! Multe persoane fac acest tip de aperitiv prin tăierea unui cartof în jumătate şi scobind interiorul, dar eu prefer felierea cartofilor sub formă de rondele. Feliaţi astfel cartofii se gătesc uniform şi nici nu se obțin deșeuri .
1. Încălziți cuptorul la 180 grade.
2. Spălaţi şi curățați cartofii bine de tot. Tăiați cartofii în felii de 1,5-2 cm grosime.
3. Puneți cartofii pe foaia de copt unsă cu unt şi ușor asezonați fiecare parte cu sare, piper negru, boia de ardei şi da-ți la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.
4. Întoarceţi cartofii şi pe cealaltă parte şi mai da-ți la cuptor pentru o perioadă suplimentară de încă 15 minute.
5. Scoateți tava din cuptor şi așezați deasupra fiecărui cartof un vârf de cuțit de mozzarella, kaiser şi ceapă verde pe partea de sus a fiecărei rondele
6.Reintroduceți tava în cuptor şi lăsați până când brânza este topită, aproximativ 10 minute. Se servește cu ceapă verde și smântână, dacă doriți. Petrecere frumoasa !!!!