Prajitura Anca

de Ancutsa in Prajituri, 30 Oct 2016 | 7224 vizualizari

 

Prajitura cu crema de vanilie, frisca, dulceata si glazura delicioasa de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • pentru pandispan:
  • 6 oua + 2 albusuri;
  • 6 linguri de zahar;
  • 5 linguri de faina;
  • 3 linguri cacao;
  • 1 cescuta ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • un plic praf de copt;
  • pentru sirop:
  • 400 ml apa;
  • 4 linguri zahar;
  • esenta rom;
  • pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri;
  • 350 ml lapte;
  • 4 linguri zahar;
  • 3 linguri (rase) faina;
  • 100 g unt;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • In plus:
  • dulceata de capsuni;
  • 200 ml frisca lichida;
  • pentru decor:
  • perlute de zahar;
  • 150 g ciocolata cu lapte;
  • 100 g ciocolata alba;
  • Lapte.
Portii: 21
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Anca:

 Se preincalzeste cuptorul.

Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Se toarna incet si uleiul, amestecand continuu cu mixerul. Apoi se adauga praful de copt, faina, cacaoa si omogenizam. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata, care se toarna intr-o tava cu foaie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, aprox 20 de minute.

Cat se coace aluatul, putem pregati siropul si crema, pentru a le lasa timp sa se raceasca bine.

Pentru sirop: se fierb la foc mic apa cu zaharul pentru aprox 5 minute. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga, dupa gust, esenta de rom sau orice esente preferati.

Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca (de preferat cu un tel) cele 2 galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat si faina, se toarna incet peste ele laptele cald, se omogenizeaza si pune craticioara pe foc mic. Se fierbe pana se ingroasa, iar dupa ce se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine.

Se bate frisca lichida pana devine cremoasa si matasoasa.

Pentru a asambla: se indeparteaza marginile pandispanului pentru a ramane frumos, insa daca nu va deranjeaza, il puteti lasa si asa. Apoi se taie pandispanul in doua foi, se insiropeaza.

Se portioneaza cele 2 foi in patrate sau dreptunghiuri, dupa preferinte. Eu am avut nevoie de mai multe prajituri, pentru un eveniment festiv in familie, asa ca am obtinut prajiturele de 6.5x4cm :) Am obtinut 21 de prajituri.

Pe fiecare prajitura se adauga crema de vanilie, dulceata de capsuni si frisca, apoi se adauga capacele.

Pentru decor: se incalzeste putin lapte, se toarna in 2 castronele (cam 2-3 linguri de castron) peste care se adauga ciocolata rupta in bucatele. Eu am facut 2 glazuri, una de ciocolata alba, cealalta cu ciocolata cu lapte.

Se glazureaza prajiturile, se decoreaza cu perlute de zahar si se da la frigider.

 

Timp total: 2h

Portii: 21

 

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/prajitura-anca.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Anca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu lamaie